Wat is een Work Team

Stichting MMWT heeft inmiddels jarenlange ervaring in het begeleiden en faciliteren van zogenaamde Work Teams. Zo’n team bestaat uit zes tot tien vrijwilligers, die niet alleen sponsoracties willen voeren voor een van de projecten in het Embangweni Hospital, maar ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen willen steken in Malawi.

Het Work Team gaat gedurende ca. twee weken naar het Embangweni Hospital. Daar verblijven de vrijwilligers in de directe nabijheid van het bouwproject en werken ze dagelijks mee met de Malawiaanse bouwlieden. Zo’n verblijf in Malawi is een onuitwisbare ervaring. De vrijwilligers komen intensief in contact met de lokale bouwers en de gezondheidszorg in Malawi. De contacten met de lokale bevolking raak je je leven lang niet meer kwijt!

De reis- en verblijfskosten van de Work Teams zijn voor de vrijwilligers zelf. De opbrengsten van de sponsoracties worden aangewend voor het aanschaffen van de benodigde bouwmaterialen en voor het betalen van de lonen van de Malawiaanse bouwers. N.B. de bouwproject geven gemiddeld 10 maanden werkgelegenheid voor ongeveer 30 bouwlieden!

Work Teams krijgen ondersteuning van de Stichting MMWT. Er is een uitgebreide teamgids beschikbaar. Ook organiseert de stichting het lokale verblijf voor de Work Teams. De lokale opvang en begeleiding van de teams wordt verzorgd door Piet en Estelle du Plessis. Zij wonen als vrijwilligers namens de Stichting MMWT in Embangweni en superviseren en controleren alle projecten.

Wil jij ook een Work Team opzetten? Neem hier contact met ons op.