Visitatiereis april 2019: Staffhouses en drugstore overgedragen aan Embangweni Mission Hospital, renovatie Children’s Ward in eindfase! 👉

renovatie Children’s Ward in eindfase!

Begin april 2019 is een delegatie van het MMWT bestuur op visitatiereis geweest in Embangweni, om te evalueren hoe de afgelopen periode is verlopen en wat de toekomstplannen voor de komende tijd gaan worden.

Het is een erg bemoedigend bezoek geweest! De Staffhouses en de drugstore (de projecten van 2018) zijn aan het management van het Embangweni Mission Hospital overgedragen via een officiële ceremonie waarbij alle betrokkenen aanwezig waren. Inclusief de dorpsoudsten, met name dit is een belangrijk signaal dat de lokale bevolking ook erg blij is met de resultaten.

Een van de nieuwe Staffhouses!

Er wordt inmiddels druk gewerkt aan het vervullen van vacatures voor beter gekwalificeerde verpleegkundigen, en de Staffhouses zullen naar verwachting in mei 2019 in gebruik genomen worden door de nieuwe medewerkers van het Hospital.

Vlnr: Dr. Zgambo, Medical Director Embangweni Mission Hospital, Mrs. Mphatso, CCAP Health Coordinator, Piet du Plessis (MMWT uitvoerder ter plaatse), en Jan van Putten (secretaris MMWT)

De Drugstore (apotheek) is een relatief klein project geweest, waarbij de bestaande apotheek is gerenoveerd en met name van fatsoenlijke opslagcapaciteit voorzien zodat de uitgifte van medicijnen veel beter en schoner verloopt. Omdat de drugstore in een pand zit dat in de komende jaren ook drastisch gerenoveerd moet worden is ervoor gekozen om nu een minimale (noodzakelijke) renovatie toe te passen.

Heel blij waren we om te zien wat voor enorme verbetering er nu al zichtbaar is bij de renovatie en uitbouw van de nieuwe Children’s Ward! De renovatie is geheel gedaan volgens de ‘MMWT standaard’: het dak ophogen, lichtkoepels plaatsen, en zorgen voor betere ventilatie. Deze aanpak moet een eind maken aan de bedompte, donkere afdelingen die het ziekenhuis nu nog kent.

De Children’s Ward is de nieuwe standaard voor het Embangweni Hospital! Let op de draaiende roosters op het dak die zorgen voor een constante ventilatie in het gebouw. Een eenvoudige, relatief goedkope, maar zeer doeltreffende manier van luchtverversing!

De afbouwfase is inmiddels in volle gang: het gehele gebouw wordt naast het schilderwerk ook van binnen betegeld (als eerste gebouw van het hele Hospital!) en in het gebouw wordt tevens de Nutrition afdeling gehuisvest. Ongetwijfeld gaat dit leiden tot een veel betere zorg voor pasgeboren baby’s en kinderen die lijden aan ondervoeding!

Inspectie van de Children’s ward. Tweede van rechts is een van de lokale dorpsoudsten.
De Children’s Ward. Nog niet helemaal af, maar nu al een prachtig gebouw!

De verwachting is dat eind 2019 de Children’s Ward gereed zal zijn en dat de kinderen dan naar het nieuwe verblijf kunnen verhuizen.

In een volgend bericht dat binnenkort op de site verschijnt zullen we u verder informeren over de ideeën voor het volgende project dat -zo het er nu uitziet- in 2020 van start zal gaan!