Bericht van het Ladies team vanuit Embangweni!

Onderstaand bericht werd ons gestuurd door een van de dames van het Ladies team dat afgelopen week in Embangweni heeft geklust!

 

Lieve allemaal,

Ruim een week zitten wij hier in Malawi! Wat hebben we het goed!! Goed met elkaar als team, met Piet en Estelle en met alle Malawianen. We genieten volop al is het zien van schrijnende situaties voor ons allen heftig! Zoveel nood met beperkte medische voorzieningen…dat raakt ons! Ongelooflijk is de draagkracht en power te zien bij Piet en Estelle. 70-ers die werken alsof ze 30-ers zijn! Met zoveel passie en zicht op de Heere Jezus; hun Leidsman!

We zijn zondag naar de kerk geweest wat altijd mooi is om zo ver weg van huis andere christenen te ontmoeten. We hebben onder de bezielende leiding van Charlotte Hofman mooie liederen gezongen voor de gemeente.

Maandag begon ons echte werk! Alle ramen schilderen van de nieuwe kinderafdeling. Wat is het handig dat we wat schilderervaring op hebben gedaan tijdens 1 van onze MMWT klussen!! We kijken onder het schilderen onze ogen uit naar de bouwvakkers onder leiding van Piet, naar de moeders die met hun kinderen het ziekenhuis bezoeken en de vele baby’s die geboren worden. Wat zijn wij gezegend in Nederland met zoveel medische zorg! We hopen en bidden echt als team deze dagen voor meer teams die mee kunnen bouwen aan de verdere ontplooiing van dit ziekenhuis. We zien echt dat het werk van het MMWT ertoe doet en het verschil maakt!

Onze avonden zijn bijzonder! Onder de sterrenhemel bij kaarslicht hebben wij onze bijbelstudie uit het boek Vruchtdragen. Wat heerlijk om met elkaar ’s avonds stil te staan bij het vruchtdragen voor Hem tot bloei van ons geloof en in onze omgang met anderen.

Elke dag is en blijft genieten! We zijn blij dat we nog even in Afrika mogen blijven! Tot weerziens allen!

Hartelijke groet, namens het MMWT Ladies Team 2018,

Jacobine den Hertog